Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

CHP, Balıkesir'de milletvekili adaylarını ön seçimle belirliyor

CHP, Balıkesir

CHP Parti Meclisinin 15 Şubat günü aldığı karar ile seçimlere ilişkin aday belirleme yöntemleri açıklandı.

CHP Parti Meclisinin 15 Şubat günü aldığı karar ile seçimlere ilişkin aday belirleme yöntemleri açıklandı.
Balıkesir’in de içinde bulunduğu 55 seçim bölgesinde, Hakim gözetiminde tüm üyelerin katılımı ile sandıkta ön seçim yapılarak adaylar belirlenecek.
CHP’den yapılan bu açıklamaya en çok sevinenler arasında yer alan Balıkesir Milletvekili aday adayı Mehmet Tüm, ön seçim kararının tüm örgüte heyecan katacağını söyledi.
Kontenjan aday olmayacak
Diğer seçim bölgelerinde de kadın ve genç adaylar ve diğer dengeler düşünülerek, merkez yoklaması, temayül yoklaması, bir kısmına yine üyelerin katılımı ile ön seçim yapılarak belirlenecek.
Tüm üyeler ile ön seçim ile parti içi demokrasinin işletilmesi, üyelerin iradesinin öne çıkarılmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken CHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Mehmet Tüm, “Sosyal demokrat parti olan CHP’den de beklenen buydu. Bu karar parti örgütlerimizde ve üyelerimizde heyecan yaratmış, memnuniyet ile karşılanmıştır. Bu karar ile parti örgütlerimiz ve üyelerimiz şimdiden seçimlere motive olacaktır. Bu kararın alınmasını sağlayan başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Parti Meclisimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yerel seçimlerde ön seçim yapılan Bandırma ve Edremit’teki çalışmaların sürekliliği ve ardından gelen başarıları örnek aldıklarını dile getiren Tüm, “Ben de bu demokratik yarışta tüm gücüm ile ilimizdeki bütün üyelerimizin kapılarını çalıp, ellerini sıkacağım. Kendimi tanıtıp, projelerimi anlatacağım. Üyelerimizden Parlamentoda kendilerini temsil etmem için yeki isteyeceğim. Bana verecekleri yetki ile onları asla mahcup etmeyeceğim. Üyelerimizden alacağım yetkiden sonra, yine üyelerimizin de katkıları ile tüm Balıkesir topraklarını karış karış gezeceğim Köy, Kent, Ada demeden herkes ile kucaklaşacağım. Hep birlikte partimizi iktidara taşıyacak ve ülkemizin AKP zulmünden kurtulmasını sağlayacağız. Ayrıca buradan belirtmek isterim ki, CHP üyeleri ön seçim ile hangi arkadaşlarıma yetki verirse ben Mehmet Tüm olarak o arkadaşlarımı destekleyerek partimizin başarısı için maddi manevi tüm gücümle yine çalışacağım. Ön seçim kararının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli